keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Mausteinen bataattilaatikko

Tein juuri jo perinteeksi muodostuneen bataattilaatikon joulupöytään. Olen saanut reseptin vuosia sitten ystävältäni ja sen jälkeen bataattilaatikko on ollut ehdoton joulupöydän suosikkini.  Mielestäni jopa parempaa kuin porkkana- ja lanttulaatikot.
Resepti on yksinkertainen, gluteeniton ja maidoton jos kermamaidon korvaa kookosmaidolla, niin kuin nyt tein.

BATAATILAATIKKO
1 kg bataatteja
4 dl kookosmaitoa (tai kermamaitoa)
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia (Foodinin Ceyloninkaneli)
Mustapippuria ripaus
Suolaa
Chiliä ripaus
Pinnalle halutessa voi nokareita.
Kuori ja keitä bataatit. Soseuta ja lisää kookosmaito. Mausta, maistele ja kaada vuokaan joka on noin 1,5 litraa.
Paista uunissa 175°C noin 1,5 tuntia.
Jos haluat pakastaa laatikon, pakasta se raakana. Chilin kanssa kannattaa olla varovainen, jottei laatikosta tule liian tulista.



Bataattilaatikko on ihanan jouluisen makuinen ja tuoksuinen kanelin ja kardemumman ansioista. Chili antaa latikolle kivasti potkua. Mielestäni makea bataatti, jouluiset mausteet ja tulisuutta antava chili ovat makuhermoja kutkuttava yhdistelmä. Suosittelen kokeilemaan. Tähän voi jäädä koukkuun :)





Ihanan rauhaisaa joulua sinulle ♡



- Rakkaudella Kaisa 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3