torstai 12. marraskuuta 2015

Melkein puoliväli

Paleo kickstart on jo lähes puolessa välissä. Viimeiseen kymmeneen päivään on sisältynyt kaksi päivää, jolloin olen saanut päivällisellä tai iltapalalla syödä mitä vaan, kunhan proteiinit on tullut syötyä. No olen syönyt niinkin eksoottista ja ihmeellistä kuin bataattia uunissa paahdettuna. No eihän se ole ihmeellistä, lähinnä se on ihmeellistä etten ole syönyt mitään herkkuja, niin kuin olisi kai "pitänyt". Ei vaan tee mieli. Tosin nyt tuli mieleen, että olisinhan voinut tehdä esim. avocado-suklaamoussea tai chia-puolukka vanukasta. Ne jääköön seuraavaan kertaan, kun on vapaa iltasyönti, joka siis onkin jo sunnuntaina. Nam!

Uunikasvikset ovat muuten super helppo ja nopea lisäke lihan ja kalan kanssa. Itse tein kalan kanssa bataattia, porkkanaa, parsakaalia, punajuurta, sipulia ja valkosipulia. Sekaan suolaa ja öljyä.



Marjat ovat olleet viimeisen kymmenen päivän aikana jokapäiväisessä käytössä. Tosin täytyy tunnustaa, että joinakin aamuina olen _unohtanut_ syödä marja-annokseni! Normaalisti syön marjat lounaalla ja illalla, ja tästä johtuen en vain yksinkertaisesti ole muistanut syödä niitä heti aamusta. Täytynee tehdä korjausliike.


Lounas-smoothie on ollut taivaallisen makuinen nautinto, kun siihen on saanut lisätä marjat. Yleensä lounaalla on mustaherkoita, jotka tuovat smoothieen ihanaa kuohkeaa ja kermaista rakennetta. Mustikalla ja puolukalla tämä ei jostain syystä toimi samalla lailla, vaan smoothiesta tulee hiukan vetisempi ja löysempi. Täytyykin katsoa löytyisikö kaupasta kotimaista tyrnimarjaa. Siitä tuleekin sitten ihanan piristävä aurinkoinen juoma.





Eilen sain lisätä ruokavalioon yhden hedelmän, joka täytyy syödä ennen kello neljää. Hedelmän tulee olla jokin vähäsokerinen ja kovakuorinen esimerkiksi omena tai päärynä. Itseltäni löytyy luomu omppuja, joten niillä lähdetään hedelmien maailmaan. Mietin vaan, että mihinkähän väliin sen ompun änkäisi. Lounas-smoothie nimittäin täyttää vatsan todella hyvin, joten turha kuvitellakaan, että siinä jaksaisi vielä omenaa rouskuttaa.

Omena lisää hiilihydraatti määrää noin 15 grammaa. Päivän kokonais hiilarimäärä on nyt 60-80 grammaa. Luulen, että ehkä enemmän tuolla 60 gramman kieppeillä, varsinkin jos unohdan syödä toisen marja-annokseni.

 

Olo kaikkinensa on ollut virkeä ja hyvä. Tosin väsymystä on ajoittain ilmassa silloin kun pieni villikissamme innostuu riehumaan ja valvomaan yöllä, herättäen myös minut. Hyvin nukuttua yötä ja riittävää untahan ei korvaa mikään, mutta onneksi olen löytänyt ajoittaisiin univajeisiin loistavan luonnollisen piristeen. Foodinin viherjauhe, jonka sekoitan veteen ja nautin. Minä niin rakastan vihreää ja sen tuomaa energisyyttä.





Olisi kiva kuulla kommenttejanne Paleo kickstartista. Kuulostaako se sinusta ihan pöllölle, liian tiukalle vai kenties sellaiselle, jota voisit itsekkin kokeilla. Tai jos mieleesi tulee muuta kommentoitavaa, kuulisin sen mielelläni.
Ihanaa viikkoa <3


-Rakkaudella Kaisa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3