maanantai 2. marraskuuta 2015

Nam, marjoja!

Viikonloppu hurahti taas nopeasti. Lauantain mässäilypäivän jälkeen olo oli sunnuntaina ihan jees, ei päänsärkyä, mutta vähän tukkoinen olo. Eipä tuota kovin kummoisesti tullutkaan mässättyä ja hyvä niin. Sen havainnon kyllä tein, että elokuva herkuttelun aikana meinasi ruveta väsyttämään, mutta onneksi Bondi oli niin hyvä ja vauhdikas, että pysyin hereillä.

Lauantain luvallisen löysäilypäivän jälkeen jatkuu taas hiukan tiukempi ruokavalio. Nyt mukaan tulevat marjat. Eilisestä lähtien olen lisännyt ruokavaliooni kaksi annosta marjoja. Marjat lisäävät ruokavalioni hiilihydraattien määrää noin 15-20 grammalla päivässä. Eli nyt aletaan olemaan noin 45- 60 grammassa päivää kohden. Joo aika hifistelya, mutta itselläni kickstartin tarkoitus on juurikin selvittää, mikä on se hiilihydraattimäärä mitä kestän ja millä voin erinomaisen hyvin.
 



Mielestäni kovin kauan ilman marjoja ei kannata olla. Marjat ovat suomalaista superruokaa parhaimmillaan. Kaiken lisäksi luonnonmarjat ovat ilmaisia ja metsät ovat niitä pullollaan. Marjat sisältävät paljon vitamiineja ja antioksidantteja ja suolistoa hellivää kuitua. Sisältämänsä kuidun ja alhaisen hiilihydraattipitoisuuden vuoksi marjat pitävät verensokerin tasaisena, eivätkä aiheuta hurjaa verensokeri piikkiä. Marjat ovat ekologista lähiruokaa, eikä niitä tarvitse roudata maailman toiselta puolelta puoliraakoina, vaan ne saavat kypsyä kaikessa rauhassa omissa metsissämme. Luonnonmarjat eivät myöskään tarvitse myrkkyjä ja lannoitteita kasvaakseen, niin kuin suurin osa hedelmistä, ellei sitten kyseessä ole luomutuote (joka sekään ei ole täysin kemikaaliton).



Koska kickstartilla marjat täytyy syödä päivän kahdella ensimmäisellä aterialla, syön ne siis aamupalalla ja lounaalla. Aamupalalla syön marjat ihan marjana ja lounaalla laitan ne smoothieni sekaan. Aamiaisella puolukan ja mustikan kirpeänmakea liitto toimii erinomaisesti. Tämän päivän lounas-smoothiessani oli kuitukuningas mustaherukkaa. Pyrin yleensä syömään useaa eri marjalajia päivässä ja luonnollisesti marjoihini ei kuulu sokeri, eikä mikään muukaan makeutusaine.



Mustaherukka-smoothie:
2dl kylmää vettä
puolikas avocado
20 g heraproteiinia
100 g mustaherukoita
kanelia
lakritsinjuuri jauhetta 

Blendaa kaikki ainekset sekaisin. Veden tilalla voi käyttää myös esim. kookosvettä, mantelimaitoa tai kaurajuomaa, jotka kaikki antavat kivasti omaa vivahdetta ja pehmeyttä makuun.


Käytän smoothieissani paljon viherjauheita, joten marjojen kauniit värit eivät pääse oikeuksiinsa lasissa. Teen kokeeksi joku päivä smoothien ilman vihreää, näin lounaastani tulee kauniin punertava. Smoothie on muuten hyvä ja helppo tapa lisätä marjoja (ja vihreää) päivittäiseen ruokavalioon. Suosittelen kokeilemaan!



-Rakkaudella Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3