lauantai 31. lokakuuta 2015

Mässäilypäivä

Paleo kickstartin alkamisesta on nyt kulunut 15 päivää. Kaksi viikkoa on hurahtanut todella nopeasti, eikä syömä puolessa ole ollut mitään ongelmaa. Olo on ollut todella hyvä, vaikka hiilihydraatit ovat kiikkuneet noin 30–40 gramman tuntumassa per päivä. Toki näin pienillä hiilarimäärillä, ei kannata pidemmän päälle jatkaa. Ensimmäisen viikon täysi olo on vaihtunut kevyeen oloon ja tunnen jopa tervettä nälkää. Olen nyt syönyt aamiaisella vain kaksi kananmunaa kolmen sijasta ja lounaalla proteiinismoothien. Sopii minulle.

Tänään on The Päivä, jolloin saan syödä mitä haluan, siis suomeksi mässätä. No mitä ajattelin syödä. Aamupala meni totuttuun tapaan munakkaalla ja kasviksilla. Ensin tietenkin vihermehu, mitäpä muutakaan. Menemme miehen kanssa tänään elokuviin katsomaan uutta Bondia ja elokuvissahan kuuluu mättää karkkia ja poppareita. Tai useimmiten näin ainakin on tapana ja ajatus elokuvista ja poppareista & irtokarkeista on iskottettu hullun lailla päähämme. Tämä kuuluu kategoriaan päähämme jumittuneet uskomukset ja ajatusmallit, josta voisi kirjoittaa pitkän tekstin. No mutta karkkia minun ei tee yhtään mieli. Ostin kuitenkin eilen Punnitse ja Säästä kaupasta muutaman suklaalla ja jugurtilla kuorrutetun pähkinän ja kuivahedelmän.



Illalla menemme Halloweenin kunniaksi koko perhe ravintolaan syömään. Annokseni tulee olemaan broileria, kasviksia ja ranskalaisia perunoita höystettynä ah, niin ihanalla tulisella dipillä. Ja kyllä, olen miettinyt etukäteen mitä syön, mutta aion silti nauttia täysin hyvällä omallatunnolla hyvästä ruuasta ja herkuista. Olen niin ansainnut tämän kaiken. Itselleen on suotava nautintojakin. Vaikka vaparipäivä onkin, en halua tämän kaiken hyvän olon menevän hukkaan sillä, että mätän hulluna kaikkea shaissia naamaani. By the way, alkoholi ei muuten kuulu tälle 55 päivän kickstartille ollenkaan. Mutta en käytä muutenkaan alkoholia juuri lainkaan, joten se ei tule aiheuttamaan ongelmia.




Mielenkiinnolla kuulostelen miltä oloni tuntuu huomenna. Kokemuksesta voisin melkein sanoa, että oloni on tukkoinen ja saatan herätä päänsärkyyn. Ja kyse ei siis ole alkoholin aiheuttamasta huonosta olotilasta. Sanoo kuka mitä vaan, olen sitä miltä, että se johtuu vain liiasta hiilarista joka ei sovi minulle.

Sunnuntaina saan lisätä ruokavaliooni marjat. Se onkin ehkä ainut asia, mitä olen tämän kahden viikon aikana vähän kaivannut. Tosin lounas-smoothieni on ruvennut maistumaan todella hyvälle ilman marjojen makeuttakin.

Kahdesta ensimmäisestä viikosta täytyy vielä sanoa sen verran, että se saattaa vaatia hiukan itsekuria. Herkuista ja huonoista ravintotottumuksista luopuminen voi olla tuskaa, mutta tiukka lyhyt aikainen kieltäytyminen palkitaan. Omalla kohdallani ei ole ollut mitään ongelmaa ja kun hiilarit ovat alhaalla, kaikenlainen herkku ym. himo ja napostelun tarve on hävinnyt olemattomiin.

Lisää kuulumisia taas ensi viikolla. Nyt nautitaan elämästä ja viikonlopusta rakkaiden kanssa. Ihanaa viikonloppua!




-Rakkaudella Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3