maanantai 26. lokakuuta 2015

Päivän smoothie

Kerroin aikaisemmassa postauksessani, että kickstartilla proteiini- ja ruokamärät ovat itselleni aika suuria, enkä ole jaksanut aina syödä suositeltavaa määrää. Lupasin kokeilla lounaaksi smoothieta heraproteiinista ja avocadosta. Se onnistuikin yllättävän hyvin, vaikka makeutukseen ei ollutkaan käytössä banaania eikä marjoja. Ajatus heraproteiinin mausta "paljaaltaan" ei hirveästi houkutellut. Avocado peitti heran maun tosi hyvin ja antoi rakenteeseen ihanaa pehmeyttä ja kermaisuutta.




VIHERSMOOTHIE
pari desiä kylmää vettä
20 g heraproteiinia
puolikas avocado
1 tl Foodinin nokkosjauhetta
1 tl Foodinin viherjauhetta
lucuma-jauhetta
kanelia
lakritsijauhetta
psylliumia
puolikkaan sitruunan mehu

Heitä ainekset blenderiin ja sekoita. Onnistuu hyvin myös sauvasekoittimella, jolla itsekkin tämän tein. Maistuu parhaalle jääkylmänä.


Tästä annoksesta saa 20 grammaa proteiinia. Avocado on aivan mahtavaa lisä smoothieissa. Se sisältää paljon kuitua, hyvää rasvaa ja vitamiineja, eikä juuri lainkaan sokeria. Nokkosjauheesta ja viherjauheseoksesta saa annokseen tarvittavia vihreitä, jotka mielestäni ovat elämän eliksiiriä. Foodinin viherjauhe sisältää useaa eri kuivattua vihreää maalta ja vedestä, mm. vehnän- ja ohranorasta, lehtikaalia, pinaattia, clorellaa ja spiruliinaa. Lucuma-jauhe, kaneli ja lakritsinjuuri antavat makua ja hieman makeutta. Kanelista kannattaa suosia ceyloninkanelia, joka ei sisällä juuri lainkaan myrkyllistä kumariinia. Marketeissa myytävä kaneli on usein kassiakanelia, joka on halvempaa, mutta sisältää jopa 200-kertaa enemmän kumariinia. Varsinkin lasten kohdalla kannattaa olla erityisen varovainen. Lakritsinjuuri tukee maksan toimintaa ja on hyväksi ruuansulatuskanavan limakalvoille, mutta jos kärsii korkeasta verenpaineesta, sitä on käytettävä harkiten.



Tällainen hailakanvihreä smoothiesta sitten tuli. Sitruuna antoi kivasti potkua ja pirtsakkaa makua vihreään herajuomaani.

Mukavaa päivää sinulle.

-Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3