torstai 22. lokakuuta 2015

Paleo kuulumisia

Paleo kickstarttia on nyt takana melkein kuusi kokonaista päivää ja hyvin on mennyt. Olo on aika lailla loistava, jos ei oteta huomioon pientä flunssan poikaista. Vaikka flunssa ihan pikkuisen jyllää taustalla, epämääräinen tukkoisuus ja silmien kirvely on hävinnyt lähes kokonaan. Olo on pirteä ja ajatus kirkas. Pirteyttä ja ajatuksen kirkkautta täällä opintojen keskellä välillä tarvitaankin.

Heti ensimmäisenä päivänä huomasin, että hiilarin ja napostelun himo hävisi. Tämän olen huomannut monta kertaa aikaisemminkin, kun olen syönyt aamuisen kaurapuuro + raejuuston tilalla munakkaan ja muutoinkin vähä hiilarisesti. Olen useaan otteeseen todennut, että runsas hiilihydraatti ei vain yksinkertaisesti sovi minulle.

Aionkin tämän kickstartin aikana selvittää itselleni sopivan hiilihydraattien määrän ja sietokyvyn. Koska ruokavalioon lisätään hiilihydraatteja pienissä erissä ja yksi hiilari "laji" kerrallaan, onnistuu tälläinen kotimääritys näppärästi. Alunperin Paleo kickstartin tarkoitus on mm. insuliinitasojen hallinta ja rasvanpoltto.




Syön paljon vihreää ja nyt kun kotimainen tuore vihreä rupeaa käymään vähiin, hyviä lisiä ovat erilaiset viherjauheet ja makean veden levät. Lisään usein aamuiseen munakkaaseeni Foodinin nokkosjauhetta, joista saa vihreän lisäksi ravinteita sekä kuitua. Kuitua nokkosjauheessa on huimat 30g/100g.






Näillä eväillä taltutetaan flunssan poikasta. Kookosöljyä ja ihanaa kotimaista luomu valkosipulia, joilla molemmilla on bakteereja tappavia ominaisuuksia. Lämmittävänä juomana tujua inkivääri-sitruuna teetä.
Veikkaan, ettei flunssa viihdy kovin montaa päivää meikäläisessä.

Aurinkoa ja iloa päiviisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3