torstai 14. tammikuuta 2016

Talvi-ihon pelastajat

Nyt on pakkasta riittänyt muutaman viikon verran reilun puoleisesti. Meillä päin pakkanen on kivunnut melkein -30 pakkas-asteeseen. Talven kuiva ja kylmä ilma asettavat todellisia haasteita ihollemme. Sen lisäksi, että ulkona on kylmää ja kuivaa myös sisäilma voi olla talvella kuivempaa. Ajatelkaas kun sisä-ja ulkoilman lämpötila ero voi olla jopa 50 astetta. Kyllä siinä on iholla ihmettelemistä!

Jos viima, tuisku ja kylmä ilma kuivattavat ihoa, saattaa iho-öljyistä löytyä apu. Itse tykkään käyttää talvi aikaan erilaisia kasviöljyjä ja öljyseoksia, joko pelkästään tai kasvovoiteen alla. Kerron muutamasta suosikistani.


Kylmäpuristettu kookosöljy



Edullinen kookosöljy sopii niin sisäisesti kuin ulkoisesti käytettäväksi. Kookosöljy sisältää paljon antioksidantteja, joten se suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä. Kookosöljy ravitsee ja silottaa ihoa saaden ihon tuntumaan ihanan pehmeältä. Öljyä ei kannata lotrata iholle litrakaupalla, ellei omaa todellista korppu ihoa. Öljyn imeytyvyys on aika hidas, joten jos koko kroppaa rasvailee, se kannattaa tehdä vasta illalla. Kookosöljy sopii myös meikin poistoon ja ihon puhdistukseen. Itse käytän talvisin iltavoiteena kookosöljyä ja porkkanaöljyä vuorotellen.
Kookosöljyä voi käyttää aurinkovoiteenakin. Se sisältää luontaisesti noin 3-4 suojakertoimen. Olen testannut toimivuutta jopa Thaimaan paahtavassa auringossa ja todennut se toimivan omalla ihollani. Sillä saa kauniin ja tasaisen rusketuksen, eikä ihoni ole palanut. Toki joissakin tapauksissa olen lisännyt myös suojakertoimellista luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta (jota käytän myös lapsilla aina).


Porkkanaöljy


Porkkanaöljyn kullankeltainen väri saa ihon hehkumaan! Käytössäni on Laboratoire du Haut-Segala porkkanaöljy. Tai oikeammin öljy on luomulaatuista kylmäpuristettua neitsytauringonkukkaöljyä, johon on lisätty luomulaatuista porkkanauutetta. Öljy sisältää paljon beetakaroteenia ja runsaan kirjon vitamiineja ja antioksidantteja, joten se onkin oikea anti-age öljy. Myös porkkanaöljy on erinomainen öljy auringonottoon ja edistää kaunista tasaista ruskettumista. Öljy imeytyy omalle iholleni niin hyvin, että sitä voi käyttää jopa päivällä tuomaan kaunista hehkua iholle.

Muistan kuinka jo nuorena tyttönä suosikki kasvo"voiteeni" oli Reformin porkkanaöljy, jolla sain kauniin värisävyn kasvoilleni myös pimeään talviaikaan.


Madaran Soothing hydration kasvoöljy



Kahdeksan erilaisen hyvää tekevän öljyn seos kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti. Sisältää mm. ravitsevaa ja uudistavaa tyrniöljyä. Mustikan-, puolukan- ja mansikansiemenöljyä, jotka vähentävät ihoärsytyksiä ja kuivuutta. Lisäksi avokado-, parsa-, purasruoho-ja helokkiöljyä, jotka myös taistelevat kuivuutta vastaan. Mielestäni tämä öljy onkin aikamoinen superfood iholle.
Käytän öljyä aamuisin kosteusvoiteen alla. Pari tippaa riittää koko kasvoille. Öljy levittyy hyvin ja tuo välittömästi kosteutetun tunteen ja pehmentää ihoa. Tuoksu on aivan ihana, mutta silti mieto. Öljy on erinomainen valinta, jos iholla sattuu olemaan kuivuutta tai kuivia, hilseileviä kohtia. Tämä on ehdoton suosikkini öljyseoksien valikoimasta.

Öljyä suositellaan kuivalle kosteusköyhälle iholle, jolla esiintyy kireyttä, herkkyyttä, hilseilyä.ärsytystä tai kuivia läikkiä tai juonteita.



Madaran Radiant energy kasvoöljy



Tämä öljy antaa uutta energiaa väsyneelle ja kirkkautta kaipaavalle iholle. Öljy sisältää huikeat yhdeksän erilaista superöljyä. Antioksidantteja ja suojaa iholle tuovat mustikan, lakan, ja karpalon siemenistä eristetyt öljyt. Kirkkautta ja tehokasta puhdistusta puolestaan tulee karhunvatuka-, mustakumina- ja persiljansiemenöljyistä. Ihoa pehmentävistä öljyistä vastaavat kurpitsan-, ruusunmarjan- ja jojobansiemenöljyt. Melkoista ihon superfoodia tämäkin.
Tätä öljyä käytän iltaisin kookosöljyn/porkkanaöljyn alla. Öljyllä voi alkuun olla todella tehokas puhdistava vaikutus, joka saattaa johtua mustakuminasta, joka on tehokas epäpuhtauksien hoidossa. Itse sain alkuun aikamoiset ihoreaktiot öljystä. Ihoon tuli punaisia näppyjä ja laikkuja, ikään kuin allerginen reaktio. Jätin silloin öljyn pois useaksi kuukaudeksi ja käytin vain kostetuttavaa ja rauhoittavaa Soothing hydration kasvoöljyä ja ihon kunto rauhoittuikin aika nopeasti. Viime syksynä otin taas tämän teho öljyn käyttööni ja iho on kestänyt sitä nyt hyvin, eikä ole tullut näppyjä eikä punoitusta.


Öljyä suositellaan väsyneelle, elottomalle ja veltolle iholle, sekä ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin ja pieniin juonteisiin.


Suosittelen ehdottomasti tutustumaan ja kokeilemaan laadukkaita kasviöljyjä ihon hoidossa. Itsestäni ainakin tuntuu, että kasviöljyillä ja kasviöljyseoksilla ihoni tuntuu paljon pehmeämmälle ja hehkeämmälle. Helppo, halpa ja tehokas tapa aloittaa, on kokeilla kylmäpuristettua kookosöljyä. Kannattaa ehdottomasti kiinnitää huomio siihen, että öljy on kylmäpuristettua ja luomulaatuista, jolloin öljyn ravinteet ovat tallella. Itselläni on kookosöljyä keittiössä oma purkki ruokahommiin ja kylppärin kaapissa oma purkki ihonhoitoon. Ja kookosöljy reissaa aina mukana siellä, missä minäkin matkustan, luottokamaa siis.

Kun ostat mitä tahansa öljyä, olipa se sitten ruuanlaittoon tai ulkoiseen käyttöön, valitse aina kylmäpuristettua ja lasipurkissa tai -pullossa olevaa.

Muistathan myös, että ulkoisten ihonhoito rituaalien lisäksi kaikkein tärkeimmässä roolissa ihonkin hyvinvoinnissa on se,  mitä suuhusi laitat.


-Rakkaudella Kaisa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3